Nyt

Sidste nyt

Opdatering 23.12.2018

Glædelig jul og godt nytår !

Kære alle HELIKON-medlemmer – aktive, passive, venner, familie, publikummer m.fl.

I ønskes alle en rigtig Glædelig Jul og Godt Nytår 2019 ! 

Samtidig siger vi tak til alle for en god og trofast aktiv indsats i løbet af 2018 – og til alle, der endnu engang støttede op om vores musikalske tiltag ved at møde op til koncerter og forestillinger.

Vi håber I fortsat vil holde fast og yde jeres bidrag i HELIKON – også i 2019, hvor vi skal fejre vores 40-års jubilæum – Torsdag d. 5.september – og selvfølgelig håber på jeres såvel aktive som passive deltagelse – også ved denne lejlighed.

Ellers fremgår de foreløbige planer af vedhæftede oversigter her: Drama plan forår 2019 og undervisningstilbud 2019.

Vi ser frem til endnu et musikalsk og dramatisk år med masser af udfordringer, hyggeligt samvær og gode resultater på alle områder.

Kærlige hilsener

Erling

HELIKON

    Opdatering 17.11.2018
Anmeldelse af Helikons opsætning: Operette Cafe 2018 Fejende flagermus og wienervals
   • Kaffekopper klirrer, og der er blid salonmusik i baggrunden. Nej vi er ikke på café i Wien i 1890, men til premiere på Helikons nye Operette Café på Toftevangskolen i Birkerød. Salonmusikken varetages sikkert af Helikons velspillende wiener-trio bestående af cello, violin og klaver. Der er en forventningsfuld stemning i teatersalen – først skal vi have kaffe og kage, og så begynder løjerne, i form af Operette Café med Flagermusen som omdrejningspunkt, for alvor.
 
   • Orkestret, der ledes af Philip Jacobsen, sætter i gang med ouverturen og lyset dæmpes. Orkestret har fundet den helt – om man så må sige – rette tone, den lethed der skal til for at få Strauss til at svinge. Instruktøren Ib Flemming Hansen, der også har en birolle som fortæller sætter ballet i gang. Ballet, der varer et par timer, byder på fejende wienervals, komik, bjergtagende sang og mangt en øm scene.
 
   • Strauss er slet ikke nem, men ganske krævende, og hele ensemblet arbejder hårdt for sagen, denne lørdag eftermiddag i Birkerød. Og det er da også de store korsatser, hvor også solisterne tager del i koret, der er særligt velfungerende – og hvor det føles som taget på Toftevangskolen er ved at lette. Det er en holdpræstation, men der er grund til at fremhæve solisterne. I en af de bærende roller ser vi sopranen, Maria Schou Petersen, der synger og spiller det krævende parti som stuepigen Adele – og hun demonstrerer både sit komiske talent og sin store sangstemme. Sikker i sin præstation er også Anne Reislev, der har rollen som Von Eisensteins hustru, Rosalinde, der både bedrages og bedrager. I rollen som Prins Orlofsky har vi en ny kvinde på Helikons scene – Pille Mogensen, der agerer mand og giver os en særdeles rutineret præstation.
 
   • Den dygtige tenor Kim Tønder giver den som Rosalindes sangglade elsker, Alfred, der synger allevegne – ikke mindst i fængslet. Og når vi er ved dygtige tenorer, så har bagmanden for det hele Helikons formand, Erling Dybkær også en rolle som Rosalindes bedrageriske og bedragne ægtemand – en præstation, der gennemføres med et stort glimt i øjet. Helikons navnkundige bas, Hans Aagard Larsen viser os, at han still is going strong – og demonstrerer i rollen som Fængselsdirektør Frank både sin komiske kunnen og sin effektfulde bas – og giver os i øvrigt også en elegant lille foddans. I rollen som Dr. Frank, der skal hævne sin flagermuse-skæbne, synger og spiller den erfarne Lau Frederiksen – og han fremfører en solid præstation, såvel i sin sang som i sit skuespil. Og så har Helikon fostret et nyt komisk talent, Flemming Møller, der giver den i rollen som fordrukken fængselsbetjent.
 
   • Scenografien er enkel og velfungerende, og den har Dybkær også taget sig af. Kostumerne har Annette Buch stået for – og de fungerer fint, ikke mindst når der er bal og festskrud på programmet. Koreografen Lars Bjørn har indstuderet dansetrin og wienervals
 
   • Instruktøren Ib Flemming har sørget for ypperlig timing, så lattermusklerne får vi – publikum – også rørt i rigt mål. Gå selv ind og se, hør og oplev Helikons Operette Cafè, men vent ikke for længe – sidste spilledag er den 25. november.
  17. november 2018 Anne-Marie Skaarup

  Opdatering 30.06.2018

    • Vi har lige fået ny hjemmeside – og alt er måske helt ikke på plads – bær over med os lidt endnu.
 
    • Årets opsætning 2018 – er Opera Cafè med “Flagermusen” – læs mere her
 
    • Programmet for Opera Gennemgang 2018/2019 er klart – læs mere her
 
    • Undervisningsplanen for efterårs-semestret 2019 er klar – se den her
 
    • Prøveplanen for årets opsætning er klar – se den her