Nyt

Sidste nyt

Opdatering 03.07.2020
Status sommer 2020

Kære elever og lærere i HELIKON og andre interesserede

Håber I alle er kommet vel igennem de første måneder af Corona-tiden !

Vi er så småt gået i gang med at indhente noget af sangundervisningen og forventer/håber, at vi kan komme videre med alle vores Hold fra medio august til sædvanlige tider og steder.

Til trods for den almindelige usikkerhed om de reelle muligheder og betingelser for at kunne komme i gang med ”et normalt” foreningsliv har vi lavet en overordnet prøveplan for efteråret med visse ændringer i indhold og form ifht. til de senere år.

De væsentligste ændringer er, at vi primært arbejder med et Underholdningsprogram med afsæt i det planlagte ”Københavnerliv” (se nærmere beskrivelse)- og at vi for- længer sæsonen for Koret ind i december, hvor vi på opfordring, afslutte semesteret med en Elev- / Kor m.v. Koncert medio december.

Såvel Underholdningen ”ud af huset” som på Skolen vil blive planlagt nærmere, når de forventede nye retningslinjer for aktiviteter dukker op omkring primo september.

Vi håber meget, at I ALLE tørster efter at komme i gang igen – og vil være med til at arbejde os ud af krisen, såvel kunstnerisk som økonomisk, i håb om at vi kan få normaliserede tilstande fra foråret 2021!

Vi glæder os enormt til at se jer alle og komme i gang med arbejdet – og håber I som sædvanligt vil deltage med begejstring, entusiasme, fleksibilitet og STOR for- ståelse for de problemstillinger denne omvæltning har medført og nok vil udfordre os med et stykke tid fremover.

Vel mødt i august – og indtil da rigtig go’ dansk sommer til ALLE !

Bedste hilsener

Erling

HELIKON

4581 1224

 Opdatering 16.11.2019

Anmeldelse af Helikons opsætning: Jubilæums-Operette-Cafe 2019

   

Bevægende Operette-Cafe

        • Vi kender konceptet, vi har prøvet det før – først kaffe og kage tilsat salonmusik, derefter begynder festlighederne for alvor. Denne gang er det lidt anderledes, det er jubilæum, og vi får som publikum lov til at synge sammen med koret indimellem.
        Det hele er arrangeret som en busrejse af Helikon Tours, og vi rejser fra den ene klassiker og evergreen til den anden. Her kan vi ikke nævne alle destinationerne på rejsen, men det kan røbes, at vi kommer vidt omkring. Det er et veloplagt ensemble, der spiller op til jubilæum, og første gang Helikons kor for alvor lukker op for sluserne tænker man, det var da utroligt meget lyd – og ikke bare lyd, men vellyd, der kommer fra scenen. Koret intonerer så fint i forhold til hinanden, det er en fryd at være vidne til. Det fremgår af programmet, at det er instruktøren Ib Flemming Hansen, der også har stået for dette. Og det kan både han og koret være særdeles tilfredse med.   Rejsen byder både på ømme badenymfer og skræmmende politibetjente, jo jo – vi udsættes for lidt af hvert i de par timer rejsen med Helikon Tours varer.   Rejsen er spækket med bevægende øjeblikke, der udspringer af de mange ørehængere vi præsenteres for. Eksempelvis når Helikons bas Hans Aagard Larsen sammen med koret fremfører Ol’ Man River, så man i den grad gribes om hjertet. Helikons diva Maria Schou Petersen giver den gas i mange scener, og både hendes sang og skuespil leveres sikkert og med glimt i øjet. En anden, der absolut også bærer ved til jubilæums-festlighederne, er Anne Reislev, der mere end én gang leverer en fornem koleratursopran. Kim Tønder er en rutineret tenor i flere scener, og barytonen Lau Frederiksen glimrer også i flere roller, blandt andet som piloten i Mød mig på Cassiopeia. Der er flere numre fra denne musical, og man kan ikke lade være med at tænke på, at hvis den var skrevet på engelsk, og ikke på dansk, så havde den været verdenskendt – Kai Normann Andersens melodier er melankolske, men dog så iørefaldende.   Helikons formand Erling Dybkær tager også et ordentlig slæb, og er både tjener, greve og pirat. I orkestergraven oplever vi dirigenten Paul Kim, og det er en rigtig fin debut på Helikons scene – Paul Kim leder det veloplagte orkester på fornem vis. Scenografien er enkel og passende afstemt til de mange rejsemål, og Annette Buchs kostumer er velvalgte og understøtter de mange forskellige rejsedestinationer på bedste vis. Koreografen Lars Bjørn har krydret de mange optrin med enkle og virkningsfulde dansetrin. Men vi skal jo huske, at det er en holdpræstation – og de mest bjergtagende øjeblikke oplever vi da også, når hele ensemblet giver den gas. Når orkester, kor og solister samles i ét udtryk, ja så letter taget i Toftevangskolens Teatersal i Birkerød.   At dømme efter publikums taktfaste bifald, er der al mulig grund til at frekventere Helikons Jubilæums-Operette-Café – men vent ikke for længe, sidste spilledag er den 24. november 2019.   16. november 2018 Anne-Marie Skaarup